kki Matsumoto, respektohet Sanibel artist, ka kaluar

IkkiTasteArt Vizitorë të rregullt të dhe banorët e Sanibel Island do të keni parë artin dalluese ikki Matsumoto-së në ishullin shumta dhe vende të tjera Jugperëndimore Florida. Ai ishte i njohur për portretizimet stilizuar e zogjve, Sealife dhe peisazhet e gjysmë-tropikale reflektues i natyrës për të dashur të tij Sanibel Island. Artit postera tij dekoruar dhe veshje ofrohen në këto organizata të arteve të respektuar si Sanibel Big Arte dhe Aleanca për Arteve në Fort Myers. Ai ishte i njohur edhe për një frymë të gëzueshme dhe generaous, dhuruar shembuj të shumtë të artit të tij të komunitetit fond-raisers.

I lindur në Tokio, si të dytë nga shtatë fëmijët e një kryer atit japonez artist, ai ka studiuar artin në Acadeny Art e Cincinnati, Ohio, ku u takua me gruan e tij të ardhshme, Polly. Të dy u transferua në Sanibel në vitin 1975, ku në pronësi një galeri arti shfaq punën e tij dhe fibra artin Polly.

"Puna ikki kishte bukuri të pakrahasueshme dhe butësi, gjithmonë me një ndjenjë të kënaqësisë në lëndët që ai portretizuar", tha William Waites, i cili kishte një galeri fisnor arti me gruan e tij në të njëjtin shesh Sanibel si një nga ikki dhe galeritë Polly. "Vizitat e tij në dyqanin tonë kanë qenë pika të ndritshme në ditët tona, të shoqëruar gjithmonë nga një buzëqeshje dhe shkëlqim që mishërua vizionin e tij artistik."

Përfundimisht, familja u zhvendos në Ohajo, por qëndroj përkohësisht tyre në dëborë dhe të ftohtë solli ata përsëri te Jugperëndimore Florida, ku blerë një shtëpi në zonat rurale Buckingham. Mjerisht, sytë ikki filloi të dështojë, shumë për shqetësimin e atyre që e donte atë dhe punën e tij. Pastaj, në vitin 2013 ai u diagnostikua me kancer të mëlçisë. Përpjekjet për t'iu kundërpërgjigjur progresin e illnes provuar të pafrytshme dhe ikki tha lamtumirë për ne në 31 dhjetor 2031.

Midis është Arritjet ishin ilustrime për gëzimin e famshme e Gatim librin kuzhinier, një vezë të Pashkëve autorizuar për Shtëpinë e Bardhë nga Nancy Reagan dhe vizatimet e çuditshëm të linjës për libra për fëmijë. Ai do të jetë i humbur.

Postuar në Uncategorized