УСС Мохавк: потонувањето Светската Изложба

mowhawk Дали сте слушнале за изложба, која беше поставена на потонатиот палуби на USS Мохавк? Тој сега се појави, буквално, во една изложба во LEE COUNTY Алијансата за уметност.

"Тонењето на Светската Изложба" беше создадена од страна на австрискиот фотограф, Андреас Франке, кој ја презеде фотографии на бродот и на модели облечени во облека од 1940 година, ги обезбедуваат во водоотпорни материјали и истите ги става на бродот. Таа е пријавена како голема визуелно доживување за нуркачите кои го посетија бродот.

Сега, овие слики се извадени од брод и ќе биде изложен во Алијансата за уметности 10.091 Мекгрегор бул (агол на колонијални Бул) во Форт Маерс на петок октомври 4. Таму ќе биде прием од 05:00 до 19:30. Г-дин Франке, исто така, ќе спроведе Галерија прошетка вклучувајќи ги неговите коментари на Сабота 5 октомври во 10:00 часот.

Изложбата ќе трае до 28 октомври, 2013 година Повикувачки 239-939-2787 за повеќе информации или да одат онлајн, за да artinlee.org .

Тагирани со: , , ,
Објавено во блог пост