Upcycle! Второпласирани фестивал

Кога уметноста ги исполнува природата, тоа е она што изгледа како, како "Динг" Дарлинг општество претставува нов уметнички фестивал во корист Ж "Динг" Мил мој национален природен резерват на Бегалец.

алигатори од рециклирани гуми Наречен "Upcycle! Второпласирани фестивал ", идејата на оваа инаугуративната настан е" да обезбеди уметнички место за уметници да ја покажат ликовната уметност и занает на највисок квалитет направени од рециклиран и повторно намисли материјали. Таа, исто така ќе се едуцираат и забавуваат со јавноста за важноста на рециклирањето и на крајот заштита на нашите диви животни. "

Настанот е закажан за Сабота, 26 Април и недела 27 април, 2014 година на Sanibel Заедница Куќа, 2173 зимзелен начин, и ќе им понуди на посетителите идеи и визии на дворот скулптури направени од искористени гуми, здрава храна опции, уметнички и занаетчиски проекти, живеат музика и Plein воздух уметнички настан заедно дивиот свет драјв. Можеби најспектакуларните ќе биде групата уметнички проект во кој се седум уметници соработуваат во текот на седум дена на една изложба да се трансформира за ѓубре во богатство. Пополнетиот скулптура ќе биде откриена во саботата, 26 април.

План за да биде тука за оваа прва работно време-насекаде настан. За повеќе информации, посетете ја Upcycle! Второпласирани фестивал веб-сајт.

Книга сместување за време на викендот и подготовките на запад Ветер Ин . Ние би сакале да го имаме тука!

Тагирани со: , , ,
Објавено во блог пост