Вкусот на Град наспроти Вкусот на острови

Да, тоа е битка за "вкусовите".

Вкусот на Град 2013 Вкусот на Град 2013 , (Форт Маерс стил) ќе го започне натпреварот со 31. Годишен поставувањето на овој настан Недела, 3 Ноември од 11:00-05:00. Се движи од центарот на градот до JetBlue парк, познат Фенуей Јужна. За оние кои се нови за оваа област, се вика Фенуей Јужна бидејќи тоа е пролетта обука дом на Бостон Ред Сокс.

Еве како тоа функционира: Влезот во паркот е $ 5, деца под 12 влезат бесплатно. Кеш само е прифатена со денот на настанот. Еднаш во паркот, ќе купите храна и пијалаци билети, кои ќе разменуваат за јадења подготвени од страна на врвот областа ресторани. Откако ќе купат билети вашите пари не е секој добар, бидејќи нема продавачите ќе ја прифати. Цената на секој сад е помеѓу $ 1 и $ 5 билети. Билети исто така може да се користи за купување на "сите-ти-да-игра" маншет за областа за забава на децата. Паркинг е $ 5 на автомобилот.

Звучи како забава? Ако ви се допаѓа да јаде и пие додека ужива во живо музичка забава - тоа е! Приходите од настанот одат за финансирање на волонтерски активности на Junior Лигата на Форт Маерс, кои фази на настанот. Плажа столици и ќебиња се добредојдени. Но да се остават вашето домашно милениче, вашиот кулер и пиштол дома.

Потоа, на Недела, 10 Ноември, Вкусот на острови се случува на дини Голф & Тенис Клуб на Sanibel. Тоа е поблиску до дома ако сте престојуваат на Sanibel , но една недела подалеку на календарот. Па ние ќе ви кажам за тоа во нашиот следен блог пораката.

Тагирани со: , , ,
Објавено во блог пост