Слатка Шеснаесет - FGCU vs UOF

Западниот ветер Ин на Sanibel посветува многу на блог простор за уметност и природата настани. Овој викенд, на природата на уметноста е кошарка како нашите локални Флорида Мексиканскиот Залив универзитет ги исполнува Универзитетот во Флорида во следната рунда на слатко Шеснаесет NCAA турнир. (Случајно, тоа е орли наспроти Gators. Дали тоа добиваат повеќе "природна" од тоа?)

Значи, во петок навечер, ќе се осмелам дека секој телевизор во секоја соба во западниот ветер Ин ќе биде поставен на играта. FGCU е Пепелашка приказна на турнирот. Вие не треба да биде FGCU фан да се вклучен од нивната игра и можности. (Ние признаваат дека малку пристрасност кон родниот град на тимот, но не толку многу како да бидат раздразливи за тоа.)

Ако не сме привилегирани да имаат западниот ветер Ин соба резервација за петок вечер каде што можете да одат за да се види играта по денот на Sanibel beachcombing , постојат многу Sanibel Captiva-ресторани и пабови кои ќе се нудат телевизија на нивните патрони. Приклучи се на сите нас во духот ако не во лице! Навиваат за орли или Gators - никој во Флорида губи на оваа една!

Тагирани со: , , ,
Објавено во блог пост