Sanibel треба да биде синоним за "најдобрите"?

Sanibelians се оправдано горди што Артур Frommer наречен нивниот остров неговите # 1 омилено место за одмор. Додај на тоа гордост да се биде на локацијата на национално признаен Синиот јавно училиште. Сега доаѓа веста дека Sanibel Јавната библиотека е призната од страна на Библиотеката весник, како 5-ѕвезда библиотека. Тоа е дел од списанието Америка ѕвезда библиотеки од 2011 година.

Признавањето се базира на ѕвездени услуга и важноста на библиотеката на заедницата. Технолошките иновации, исто така, е констатирано и внатре Тоа е каде што работата на Sanibel Јавната библиотека во развој, надградба и нуди безжичен интернет пристап, пристап до библиотека ресурси на интернет и им овозможува на симнување на е-книги и аудио книги.

Ако ви треба интернет конекција, ebook или помош на библиотекарот истражување на книга, да застане од страна на Sanibel Јавната библиотека, 770 Dunlop патот. Јавете се 239-472-2483 со часови и информации.

Објавено во блог пост

Остави Одговори