Стрелците Wanted во "Динг" Дарлинг NWR

Дон Парсонс

Дон Парсонс

Со богатство од фотографски теми на располагање во Ж "Динг" Мил мој национален природен резерват на Бегалец, можеби ќе сакате да се научат да се пука од експерт. И ако имате планови да го направи тоа, ви препорачуваме да се резервира соба во Западна Ветер Ин во мај, јуни или јули. Ние сме Sanibel Брегот најблиску до Бегалец, каде Tarpon Беј истражувачи "Дон Парсонс нуди половина ден фотографија работилници во мај, јуни и јули.

Секоја работилница ќе ги покрие основните подесувања на апаратот за најдобар квалитет слики, размислувања експозицијата, осветлување, опрема за макро избори, и техники за добивање на крупен слики. Според Парсонс крупен фотографија е на располагање на секој со камера и, со денешната технологија, тоа не мора да бидат скапи.

Првата работилница е 18 мај, со следните работилници на 16 јуни и 20 јули Седниците се достапни за секој 13 и одново. Но најмногу до 30 луѓе може да се смести во секоја работилница. Да резервирам место, кое се бара, јавете се на 239-472-8900. Висината на надоместокот е 40 $ состанокот.

Тричасовната работилница е наменета за дигитален сингл леќа камери, но Парсонс чувствува дека точка-и-снимањето камери често ги имаат потребните способности за крупен фотографија. Ако се регистрирате, треба да се планираат да се донесе камерата, екстра камера батерија, дигитални медиуми за чување со многу капацитет, надворешен блиц, статив, крпа или рампа да клекне на при снимање во близина на земјата, како и сите макро леќи или филтри може да имате. Исто така можете да го користите она што го учат да се фотографира предмети на плажа Западна Ветер Ин, на Koi езерце или пеперутка градина.

Тагирани со: , ,
Објавено во блог пост