Sanibel Летен камп

Летен камп на Sanibel - Лето уметност Камп, дека тоа е. Ова е одличен начин да ги задржи младите креативно активен, а училиштето е надвор.

Закажана да започне на 3-ти јуни и ја стартувате секоја недела преку 26 јули - со пауза на 4-ти јули, Камп е популарен лето активност со двајцата родители и деца. Ако сте тука за година околу или во посета на Sanibel за летото, запишување може да биде неделно или за повеќе недели.

К преку 5 млади луѓе ќе добијат рацете на активности на ротирачки распоред вклучувајќи акрилик сликарство, керамика, танц,
фотографија, изведувачки уметности, музиката благодарност, народната уметност и општо уметност и занаетчиство.

Средно и средношколци среден и висок средношколци имаат можност да присуствуваат камп единствено како студент-OR учествуваат во ликовната уметност чирак програма, трошење на половина од денот како студент, а другата половина им помага на инструктори на К-5 часови како доброволно да добијат служба на заедницата часа.

Школарина за К-5 е $ 10 неделно или 115 $ ПР недела за три или повеќе недели. Школарината за студентите средно и високо образование е 80 $ неделно. Школувањето помош е достапна со примена на BIGArts 239-395-090. Камп часови се 09:00-03:00.

За повеќе информации, посетете BIGArts.org

Тагирани со: , ,
Објавено во блог пост