Sanibel музички фестивал - Зачувајте март за музика

О, возбуда! Тоа е само две недели, додека на 2013 верзија на она што е сакана Sanibel музичка традиција од 25 години - Sanibel музички фестивал.

Трио Cavatina Првиот настап во 26-годишната Sanibel музички фестивал се одржува во сабота 2 март Sanibel соборна црква. Трио Cavatina, која е формирана од страна на три жени талентирани музичари - Виолинистот Harumi Родос, виолончелистот Присила Ли и пијанист Ieva Jokubaviciute - ќе ја изведе пијано на Бетовен трио op. 1 број 1 во Е-дур, пијано трио Форе во Г-мол Оп. 120 и пијано трио Равел во А-мол. Претставата ќе започне во 20:00.

Ние со нетрпение очекуваме да ова, а остатокот од распоредот на сезоната. Како и многумина од нашиот годишен собир во западниот ветер Ин се каже, "Зачувај март за музика." Како за вас?

Тагирани со: , , ,
Објавено во блог пост