Sanibel Ајленд: А убави Бисер

комерцијални вести логото ДОН RICHTER на Данвил, Илиноис, пишува во пофалба на Sanibel Ајленд во неговиот локален весник, на комерцијални Вести .

Своите забелешки на привлечност Sanibel е одговараат на оние на скоро секој кој го посетува тука. Слушаме коментари редовно од гостите на Sanibel Вест Ветер Ин Брегот . Тие го сметаат Запад Ветер Ин како "скапоцен камен" во украс.

Приказна Дон започнува во локален трговски плоштад. Тој не се каже што еден и имаме неколку. зимзелен место, најголемиот и најпопуларниот меѓу купувачите, е веројатно местото на случувањето.

Дон опишува еден разговор со друг маж. И се испраќа на клупата на чекање додека нивните дами завршам нивните пребарувања за островот богатство.

По вообичаената коментари на сезонски сообраќај на зимзелен начин, тој нишалки во листа на она што го прави Sanibel посебно. Една од тие работи е учтивост на возачите на Sanibel, кои имаат тенденција да бидат подготвени да чекаат и оставете отвор за автомобили премин или внесување на сообраќај.

Тој потоа коментира нашите "сложен систем на велосипед патеки" кои го прават тоа можно за да се избегне дневен сообраќај метеж.

На крајот, тој се движи кон преокупација на островот со природата, од своите контроли на надворешно осветлување, "во одбраната на морски желки кои се гнездат таму", да хектари и хектари земјиште посветена на живеалиште за дивиот свет. Вторите вклучуваат реномирани JN Динг Дарлинг национален природен резерват на Бегалец, ресурс кој Западна Ветер Ин гордо тврди дека има како свој близок сосед.

Потоа, тука е плажа која многумина сметаат дека крајната атракција Sanibel, познат во целиот свет за своите богати школки.

Чудно, или не толку чудно за машки на нашиот вид, Дон запира кратко на дупчење понатаму во уште една силна атракција за посетителите: шопинг, со кој тој ја отвори својата статија. По традиција и градот прописи контролирање на раст "синџири" на, Sanibel продавници презентираат еден фасцинантен спектар на стока купувач ќе имаат тешко време при наоѓање во трговски центар дома.

Ова се задоволства и богатства кои чекаат на вас како ви се подготвени да овој скапоцен камен на брегот на југозападна Флорида Залив.

Објавено во блог пост