Дали сте го прочитате во врска со ова?

Бела Orchid на Американски

На илузионистички бели орхидеи на Американски, исто така познат како "Дух Orchid? Тоа е предмет на бројни статии, па дури и кривично дело роман.

 

Тоа може да се најде, ако може да се најде, во Fakahatchee Стренд. Мали среќата биле потрошени Трекинг преку Стренд да го лоцира, високо во дрвјата, каде што бега нормална човечка поглед.

 

Сега, можете да дознаете повеќе за бела, духот орхидеи кога Мајк Овен, олово биолог за Fakahatchee Стренд Зачувај членка парк, се појавува како специјален предавач во Sanibel Ајленд "Динг" Дарлинг Оставени & Центарот за образование. Бесплатна презентација Овен ќе биде во 10 часот и 13:00, петок, 21 март,

 

Овен ќе се зборува за познатата, диви орхидеи население на Fakahatchee Зачувај, познат како "Амазон на Северна Америка", поради неговата извонредна флора и фауна - 44 видови на мајчин орхидеи, 14 на мајчин bromeliads, кралска дланки, ќелав чемпрес, Флорида Пантери , црна мечки, и многу повеќе.

 

Влезот е бесплатен за предавање, која е спонзорирана од Sanibel Captiva доверба компанија и "Динг" Дарлинг дивиот свет општество-Пријатели на Бегалец (DDWS), како дел од последниот 12-недела FridayAfternoon Предавање серија. Седишта за предавањата е ограничен и се достапни на прв дојден основа.

 

Кога престојуваат во западниот ветер Ин , на Sanibel Ајленд гостилница и Брегот, вие сте во најблиската такви сместување на Јован "Динг" Дарлинг национален природен резерват на Бегалец. Тоа е една од причините зошто имаме такви афинитет за природата. Другата е дека нашата локација на плажа Sanibel не става во центарот на еден од природни светилишта Флорида.

 

Ние би сакале да имаат да остане со нас, и да го споделат нашата љубов на природата.

Објавено во блог пост