Randell Истражувачкиот центар

Ако планирате за останување со нас во средината на март, тука е уредни екскурзија да се земе:
Од другата страна на бор Остров звук, не-плажа страна на Sanibel, лежи бор Остров и Randell истражувачки центар. Тоа е голем ресурс за информации за Calusa Индијанци.

Доаѓа на 10 март е ден Calusa наследство, со активности со почеток во 10 часот и завршува во 04:00 на наследство Трага Calusa, Randell центар за истражување на 13.810 Waterfront диск, Pineland. На Calusa Индијанците, од кои речиси и да нема историски рекорд, беа доминантни луѓе во југозападна Флорида и пошироко, пред шпанскиот пристигна.

Captiva Патувања, пловење од Captiva Островот е МекКарти Марина, ја закажа брод возење низ звукот со слетување во Tarpon Ложа, директно преку улица од Истражувачкиот центар.
На брод возење ќе вклучува нарација за пристаништето и нејзиното историско риба колиби. Ручек ќе бидат достапни во Tarpon Ложа пред да присуствува на фестивалот.
Возрасни прием на фестивалот е $ 5, деца се во за бесплатно. Членови на Randell Истражувачкиот центар, исто така, се примени бесплатно. Бесплатни вода ќе бидат достапни во текот на денот; тоа е добра идеја да се донесе refillable шише со вода. Храна исто така е достапна од бор островот Мала Lillie остров Deli и Мел Мео е риба вагон.
Трошоците за брод возење и тур-е $ 45; ручек не е вклучен, но прием ден Calusa наследство е вклучена за патниците. Резервации се потребни, бидејќи таму ќе биде ограничен простор на бродот. Јавете се Captiva Патувања на 472-5300 да се регистрирате.

Повеќе учиме за Calusa Индијанците, толку повеќе заинтригирани ние стануваме за животот во југозападна Флорида и бариера острови пред Европејците се населиле тука.

Објавено во блог пост

Остави Одговори