Опера љубовници никогаш не можат да добијат доволно

OperaCT девојки

Опера љубовници никогаш не можат да добијат доволно, особено кога тие ќе заминат на традиционалниот светот на оперски претстави.

Но, само затоа што треба да избега од урбаниот пејзаж не значи дека треба да се лиши од повремени доза на оперската музика и перформанси.

Ова е особено точно кога Sanibel музички фестивал е во престојот, како што се сега. Во вторникот, 18 март, на турнеја Опера театар Конектикат, ќе го презентира "Америка пее". Опишан како "забавен и информативен поглед на развојот на театарската музика во Америка", операта Театарот на Конектикат и Алан Ман нудиме една вечер на убава музика, од Европската оперети на Lehar и Гилберт и Саливан на мјузикли на Американската фаза.

Ова Sanibel музички фестивал перформанси се претставени на Sanibel соборна црква на зимзелен начин (преку улица ФОМ зимзелен место), во 8:00 часот. Билети и информации се достапни на 239-344-7025.

Ако ќе престојуваат во Вест Ветер Ин, анот Sanibel на плажата, претставата место е лесно возење надолу Perwinkle начин.

По, 12-ти март настан, Опера театар Конектикат, ќе се изврши уште една програма за опера навивачите под наслов, "лоши Момци и злобни жени на Opera". Ќе уживате во една вечер на настапите на млади ѕвезди во обука, придружуван од supertitles и духовити коментари на уметнички директор Алан Ман.

Ставете го ова еден на вашиот календар за 22 март Исто така во 8:00 часот.

Објавено во блог пост