"Убаво тело. Добри нозе. "


Вино фест
Ние не зборуваме за она што мислиме дека сме. Коментари околу вино. Тие се вид на забелешки можете да чуете фрлат наоколу во "Санибел uncorked" на 23 февруари Тоа е настан во чест на благородните грозје и сок. Тоа е хостиран од страна на Лили & Co Накит Галерија од пладне до 02:00 и спонзориран од Sanibel Captiva-Оптимист клуб, со приносите посветена на четири-годишен колеџ стипендии за локалните студенти.

Ова е шеста година на зимски фестивал на виното Sanibel, и ако претходните години се показатели, тоа сигурно ќе биде забавна и наставни попладне на храна, вино и музика. Лили & Co Накит Галерија беше домаќин на настан во изминатите години, како и.

Локално вино дистрибутери Јужна вино и алкохолни пијалоци и Џонсон Брос алкохол Ко ќе обезбеди разновидност на добро вино за дегустации за време на фестивалот. Кулинарен примероци и комплементарни вино препораки ќе бидат презентирани од страна на Мет Асен на ресторан Дрвени, како и други локални гурманските готвачи, вклучувајќи Карл Hamme на угостителска Бејли и приготвена храна Одд и Джеймс Џонс Слатка Мелиса.

Повторно оваа година, ќе има тивка аукција на Лили & Co, со повеќе од 50 аукција предмети донирани за оваа година кауза, вклучувајќи специјални магнум на Златна мечка црвено вино. Вино прославува 50-годишнината од првата победа легендарниот играч на голф Џек Nicklaus ", заврши со свој потпис и сертификат за автентичност.

Оптимистите Клуб претседател Стан Хауард е објавена, "Ние имавме 6.000 две $, четири години стипендии кога почнавме ова. Минатата година ние се зголеми на шест. "Лили & Co има работено со Оптимистите со години да се соберат средства и да се обезбеди убава, опуштена атмосфера да уживаат во свеченостите. "Мислам дека многу луѓе не сфаќаат во што Оптимист Клуб прави за заедница", рече Лили & Co сопственик Дан Шайлер. "Тоа е многу работа да се стави на овие настани. Кога ќе имаат групи помагање едни на други да го намалува товарот и стрес. "

Лили се наоѓа на Тарпон Bay Road, преку патот од Бејли Општи Магазин. Тоа е погодно растојание од Западен Ветер Ин, корист за гостите кои престојуваат во Санибел плажа хан.

Билети ќе бидат достапни на вратата или со повик на 472-0836. Донации од $ 30 (или 25 $ за определен возачи) се бара. Бесплатни камериер паркинг ќе бидат достапни. Секој гостин ќе добијат посебен, комеморативна гравирани чаша вино. Билетите се во продажба сега во Бејли Општи Магазин, Sanibel Кафе во Тахитски градини, Sanibel Captiva Заедница банка-, и Лили и компанија.

Обележи ја твојата календар за в недела, 23 февруари Ова може да биде една од најпознатите пријатно добротворни настани ќе се доживее во текот на годината.

Објавено во блог пост