Потрагата за илузионистички мангрова Кукавицата

Тие биле зафатени во "Динг" Мил мој, следење на мангрова Кукавицата. Оваа птица е тешко да се на место, бидејќи тоа останува во мангрови и добивање таму да се да забележиш еден обично бара брод и некои посебни вештини.

Како дел од посебен грант дивиот свет, истражувачите имаат бен виси во Бегалец, надевајќи се дека на самото место една. Па, тие повеќе од наследи. Играјќи снимање на повик кукавичјото, тие беа во можност да се убедувам еден да се покаже на мангрова гранка. Потоа, се движи подлабоко во мангрова шума тие беа во можност да се добие две да се претстават. Ова беше без преседан во искуството на истражувачите.

Еден од оние птици бил фатен и опремен со нога бенд и минијатурни радио предавател, тие ќе се користи за следење на птица да ја видите каде оди и дали или не го остава непосредна средина.

Како што повеќето знаете birders, користејќи птица повици да привлечат птици не е дозволено во "Динг" Дарлинг NWR, без посебна дозвола. Како што повеќето birders исто така знаат, дури и без помош на птица повици, засолниште е плодна област за гледање и фотографирање птици на многу видови. Имаме многу гости кои престојуваат во Вест Ветер Ин посебно затоа што нашите близина на Динг Дарлинг го прави погодно да птица-види таму.

Се разбира, тие исто така, љубовта на плажа (кој не), која посетуваме со морски птици, и загреан базен, кој привлекува колеги birders да се релаксира во базенот и во базенот-палубата снек и пијалок бар. Тоа е точно, Sanibel.

Ние навистина сакаме да им ја тука.

Објавено во блог пост

Остави Одговори