Израел фест

IsraelFest

Со толку многу опасности на Блискиот Исток, ова е подигнување време да се приклучат еврејски гости нашите западниот ветер Ин во одбележувањето на 66-годишнината од основањето на државата Израел. Настанот, културен прослава и Израел, фест , ќе се одржи на 30 март на кампусот на еврејски Федерација 12:30-16:00.

Очекуваме весела искуство со жива музичка забава од страна на Орен Nizri, меѓународни израелскиот диџеј и продуцент, други забавни вклучувајќи израелските народни танцување страна на Шалом танчери, изведба стомачен танц и настапи на локалните синагогата групи се вети. Исто така, ќе биде израелски деликатеси од falafel, hummus, shwarma на израелските салати и десерти. Тие, исто така ќе биде дегустација израелската вина.

За деца, ќе има гумени пречка се разбира и кошарка фрли, уметност и занаети, со фаќање зоолошката градина, археолошки копа и се соочуваат со сликарството. Семејства ќе бидат во можност да се создаде квадратни за заедница ватенка да бидат прикажани во Федерацијата. Локалните еврејски организации ќе на рака со информации за Израел денес.

Кампусот еврејски Федерацијата е во склопот Summerlin патот од HealthPark Медицински центар, на 9701 трговија Центар суд во Форт Маерс. Влезот е $ 2 по лице; деца 5 и под се бесплатни. Summerlin патот е право напред продолжување на Мекгрегор бул. по насип мост на копното. Па се стигне до таму од вашиот западниот ветер Ин плажа сместување е лесно.
За повеќе информации, посетете ја www.jewishfederationlcc.org .

Објавено во Некатегоризирано