Петок Предавањата на Ж Динг Дарлинг национален природен резерват на Бегалец

Меѓу помалку познатите атракции Ж "Динг" Мил мој национален природен резерват на Бегалец се петок Предавањата. Предавањата се бесплатни и одржуваат двапати секој петок, во 10 часот и 1:00 Доаѓање до 17 јануари, Автор Боб Х. Ли ќе разговараат за неговата книга, backcountry Lawman; Вистински приказни од Флорида игра чувар. На 24 јануари, Чарлс LeBuff и Дебора Глисон ги lectern да се зборува за нивната книга, - Sanibel и Captiva острови: Еден поглед назад во времето.

Седишта за предавањата е ограничен и е достапна на прв дојден основа. Како даватели на Вистинската Sanibel искуство, и од најблиската плажа одморалиште на "Динг" Мил мој NWR, западниот ветер Крчма на Sanibel Островот е и задоволни и горди да бидат во можност алармирање гости за настани, големи и мали, се случува таму.

Повеќе информации може да се имаа во http://www.dingdarlingsociety.org/lectures

Објавено во блог пост