Едисон фестивал на светлината

EdisonFestivalLogo копија Меѓу Супер Боул и на Олимписките игри, информациите автопат остави малку простор за вести за премиерот настан во југозападна Флорида - На Едисон Фестивал на светлината - кој ќе се одржи во Форт Маерс. Всушност, некои многу отстапуваат аспекти на настанот се веќе во тек, како загревање на голем настан нагласува.

Потоа овој викенд, недела 9 февруари, во центарот на Форт Маерс ќе топла Јуниор Забава Стартувај (13:00), помалиот парада (02:30) и помлад крунисување и награди (04:30).

Ако сте запознаени со овој годишен настан, кој се прославува во една или друга форма од Форт Маерс од 1938 година, тука е некои позадина. Врв на фестивалот е на Гранд парада. Таа ќе се одржи во Форт Маерс, во 19:00, на Сабота, 15 Февруари со почеток во Форт Маерс Висока школа Едисон стадион и започнете со неговата конечност во реката округ. (Ова е пресврт на почетокот пат кој започна во центарот на градот - сега реката Дистрикт - и продолжи да на Висока школа за конечна стадион прослава на Едисон фестивал на светлината Гранд парада е наметнат како најголема, осветлени ноќно парада во земјата, иако. во последно време некои сад играта паради може да го надминуваат во толпата големина. Сеуште е изненадувачки голем за нашата мала заедница.

Маршираат бендови доаѓаат од целиот држава и земја, привлечени од двете реномето на настанот и убаво февруари времето во југозападна Флорида. А нагласи на парадата што е воведувањето на Фестивалот на кралицата и кралот и нивниот суд, избрани од младите дами во заедницата. Како лак на дури и помлади област жители, помлад парада е создаден, вклучувајќи ги и сопствените "Јуниор" кралскиот суд, па оттука и 9 февруари крунисувањето и парада.

Враќајќи се на Гранд парада, една од неговите quirkier аспекти беше навика на локалните жители поставување виткање столици на тротоарите по должината на парадата пат да резервираат своите простор за големата ноќ. Бидејќи овие местото маркери беа често се стави надвор еден месец или повеќе пред парадата, тротоари полн со алуминиум виткање столици започна да станува непривлечна непријатност. На крајот, тие се заменети со ленти селотејп прикажување на името на "резервираат" партии. Значењето на ова е неговата демонстрација како популарна Гранд парада е за гледачи.

Загревање за Големата парада се сабота настани како што се забава пред-парада во центарот на градот во Стогодишнина парк, занает и класично шоу, исто така, во Стогодишнина парк и 5K кандидира пред парадата. На недела 16 февруари, постои класичен автомобил Прикажи одредување на градот, на глупак кочење (кучиња на парада) и добротворен концерт на Дејвис Арт Центар.

Како можеш да кажеш, ова е многу нешта да се направи на еден викенд. За среќа, ако сте престојуваат со нас во WESTWIND Ин, можете да стискаш во малку плажа време да се релаксира.

Објавено во блог пост