"Динг" Дарлинг Предавање Серија

Ние го добиваме нашиот удел на Светската патници на запад Ветер Ин . Сега, како што е најблиску Брегот на "Динг" Мил мој национален природен резерват на Бегалец на Sanibel, ние Ве покануваме да ги споделат светот патување приказни на Бегалец менаџер Пол Tritaik и Надзорниот Бегалец ренџер Тони Вестленд на специјална презентација во слободната Центарот за образование на Бегалец на петок 15 ма на 10:00 и 13:00.

Како дел од дивиот свет на Фиш САД и животински свет служба меѓународни односи "Без граници иницијатива, Тони отпатува во Сибир за две недели во јули 2012 година и Павле 17 дена поминати во централна и јужна Кина во декември 2012 година.

Дивиот свет без граници обраќа грасрут дивиот свет проблеми од широк, пејзаж перспектива бараат да се изгради експертиза и зајакнување на институциите посветени на зачувување на природата.

За таа цел, ренџер Вестленд замина за Baikalsky резерви во Русија за да им помогне редизајн на постоечките посетител објекти и планираат нови на бреговите на Бајкалското Езеро. Таа, исто така, помогна да се развие образование и толкување животната средина програми.

Ренџер Tritaik отпатува за Shanxii и Хунан провинции во Кина за да се оцени живеалиште управување со активности во природните резервати и совети за планирање и одржување птица фестивали.

Искуствата и слики бидете привлечни приказни. Влезот е бесплатен за предавање, која е спонзорирана од страна на Школка Точка Пензионирање на Заедницата и DDWS, како дел од својата 11-недела петок Предавање серија. Има ограничен број места и се достапни на прв дојден основа.

Како и обично, дивиот свет Drive е затворен во петокот, но посетителите се добредојдени да уживате во слободен Центарот за образование и рекреативни можности во Tarpon Беј Истражувачите, официјално концесионер на Бегалец лоцирани во своите Tarpon Беј рекреација област. За повеќе информации во врска со серија предавања, јавете се на 239-472-1100 лок. 241.

Планираат да останат на Запад Ветер Ин и уживајте во оваа ретка можност да учат за вклучување Sanibel Ајленд во светот со напорите за зачувување.

Тагирани со: , ,
Објавено во блог пост