Годишен Архива: 2012

Западниот ветер Ин поздравува птица посматрачите на Sanibel

Според Петар Greenberg, писател познат по својата стручност во патување во природа атракции, Sanibel е "Динг" Мил мој национален природен резерват на Бегалец е врвен место за птицата-часовник. Домот е 6.400 хектари сол мочуриштата и мангрова шума домаќин на повеќе од ...

Објавено во блог пост

Годишен 4 јули огномет на Sanibel Остров

По две години за собирање финансиски средства борба, на годишната 4 јули огномет на Sanibel островот ќе бидат manged од страна на Стопанската комора. Бог ги благослови и презентирањето Спонзор оваа година - Џон Џеј и на Џон Р ...

Објавено во блог пост

Потрагата за илузионистички мангрова кукавица

Тие биле зафатени во "Динг" Мил мој, следење на мангрова кукавица. Оваа птица е тешко да се на место, бидејќи тоа останува во мангрови и добивање таму да се на самото место кое обично бара чамец и некои посебни вештини. Како што ...

Објавено во блог пост

Calusa Blueway Весло фестивал

Еден од најголемите настани во нашата област е Calusa Blueway Весло фестивал. Овогодинешниот настан е во ноември, од 1-ви до 4-ти. Тоа ќе им понуди на вода настава, презентации, семинари, раси, социјални настани за учесници ...

Објавено во блог пост

Со Велигден само неколку часа далеку,

Со Велигден само неколку часа далеку, тоа се случува со нас дека некои од нашите гости и други кои го читаат овој блог може да се бараат на црква на Sanibel островот за да го прослават овој настан. Еве една листа, вклучувајќи и телефонски броеви ...

Објавено во блог пост

Sanibel треба да биде синоним за "најдобар"?

Sanibelians се оправдано горди што Артур Frommer наречен островот неговиот # 1 омилено место за одмор. Додај на тоа гордост да се биде на локацијата на национално признаен Синиот јавно училиште. Сега доаѓа веста дека Sanibel јавноста ...

Објавено во блог пост

Западниот ветер Крчма на Sanibel е најблискиот Sanibel Брегот на Ж "Динг" Мил мој национален природен резерват на Бегалец

Западниот ветер Крчма на Sanibel е најблискиот Sanibel Брегот на Ж "Динг" Мил мој национален природен резерват на Бегалец, која Артур Frommer е наведено беше голем rason за него именување Sanibel остров како неговиот #! одмор дестинација во светот. Тоа ...

Објавено во блог пост

Randell Истражувачкиот центар

Ако планирате за останување со нас во средината на март, тука е уредни екскурзија да се земе: Од другата страна на бор Остров на звукот, не-плажа страна на Sanibel, лежи бор Остров и Randell истражувачки центар. Тоа е голем ресурс за ...

Објавено во блог пост

Sanibel саем Шел

Годишниот Sanibel саем Шел започнува на 1 март и завршува март 3. Тоа е голем настан за секого, но особено за собирачи на школка. http://www.shellabration2012.com/ има повеќе информации. Се работи за толку голем договор, како што се случува на Sanibel. Шел колектори ...

Објавено во блог пост

LEE COUNTY поддржува туризмот

Сите на Sanibel активно ги поддржува и промовира туризмот. Посетителите на западниот ветер Ин не само што се крвта на нашиот живот, но, исто така, некои од нашите најдобри пријатели. Ние скапо сакам да те видам секоја година. Овој дух на гостопримство не е ...

Објавено во блог пост